Prvi SERP premiki kot posledica “backlinkanja” v 70% na info vsebine [SEO naziv meseca novembra 2023]

2 informaciji bosta zanimivi v spodnjem primeru.

Prva je ta, da se je spletna stran (Planet Infrapanel), ki je dosegla naziv SEO rezultat meseca v novembru, prvič pojavila na naši lestvici SEO uspehov, druga pa ta, da je predstavljen pristop k backlinkanju pravzaprav “šolski” primer kako bi moralo zgledati “naravno, konstantno in učinkovito” backlinkanje, če želite doseči rezultat.

Na spodnji sliki (SERP rezultati še niso pobarvani, kot je to ponavadi v drugih primerih) vidite primerjavo med SERP rezultati iz konca oktobra in rezultati v začetku decembra.

Samo za en rezultat je opazen premik navzdol, vsi ostali SERP so poskočili, posledično pa je poskočil ranking tudi za zelo težko ključno, generično besedo v panogi.

Ob tem, da je 70% vseh zgrajenih backlinkov bilo usmerjenih na info (lahke, long tail) ključne besede ter njim pripadajoče url-je):

Kaj nas nauči ta zgodba?

Še posebej pri optimizaciji spletnih trgovin bodite pozorni, da ne backlinkate preveč oz. samo na komercialne url-je. Raje redno objavljate t.i. podporno informativno vsebino na blogu, iz nje gradite interne linke na komercialne url-je, na to vsebino pa backlinke.

Ena izmed slik, ki uporablja tak pristop, na angleško govoreči SEO sceni:

Po kliku na gumb se prijavite na kratek in neobvezujoč telefonski pogovor o optimizaciji vaše spletne strani. 

ZAHVALA in ČESTITKE: Za dosežen rezultat gredo čestitke glavni “operativki” Majdi Rogelj iz skupine Panheat. Je hkrati glavni operativni vodja (izvajalec) in tudi skrbnik, ki skrbi, da ekipa, ki izvaja SEO na njihovih večih spletnih straneh, deluje uglašeno.

POJASNILA:
– SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni.
– Kljub večim kandidatom, ki se potegujete za naziv SEO rezultat meseca in, ki bi si, glede na svoje uvrstitve na Googlu, tudi ta naziv zaslužili, se pri dodeljevanju tega naziva, med ostalim, upošteva najbolj odmeven premik med najvišje, organsko uvrščene spletne strani na Googlu. Zato nekatere spletne strani, ki že konstantno dosegate prve pozicije na Googlu, ne nujno prejmete ta naziv, kljub temu, da so vaši SEO rezultati, impresivni in ponavljajoči.
– Za tiste, ki vas zanima samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani, najmanj 2 krat na leto, na povezavi Kaj je optimizacija spletnih strani in čemu služi SEO, posodobim moj Vodnik za SEO z vsemi aktualnimi informacijami.