Iz 0 do 530 prometa z obnovo enega samega članka [SEO rezultat meseca september 2023]

Uvod

Za minuli mesec (september 2023) si je naziv SEO rezultat meseca priborila sodelujoča ekipa, ki je začela z izvajanjem SEO v svoji spletni trgovini MaxximumShop in na portalu Maxximum Portal.

V trgovini prodajajo beljakovinske napitke (izdelke za pridobivanje mišične mase, hujšanje, itd…), portal pa imajo namenjen za objavljanje uporabnih vsebin na temo izdelkov, ki jih prodajajo v trgovini.

Ekipa Maxximum se je odločila, da SEO znanja pospravi pod svojo streho in, ker imajo na svojem portalu že objavljenih ogromno spletnih vsebin, smo najprej začeli z obnavljanjem in SEO optimizacijo le teh.

Na spodnji sliki je prikazan rezultat optimizacije ene izmed njihovih obstoječih vsebin (ključne besede so zakrite). Glede na objavljene podatke o objavi te vsebine na njihovi spletni strani, je prva vsebina bila spisana že decembra 2022, prenovljena pa v septembru 2023.

Uvrstitve te vsebine pred prenovo, so prikazane v stolpcih D, E, F in G.
Te prikazujejo večina neuspešne uvrstitve (z eno izjemo v kvadratku 16D).

V mesecu septembru je vsebina bila v celoti obnovljena in SEO optimizirana.
Rezultat uvrstitev prenovljene in optimizirane vsebine po aktualnih SEO smernicah je viden v stolpcu H.

SEO rezultat september 2023 v sliki

seo rezultat meseca 9 2023

Kaj to pomeni in kaj se lahko naučimo iz tega primera

Ekipa, ki upravlja s spletnima stranema, je s prenavljanjem vsebin po aktualnih SEO smernicah, opremljena z znanji, ki jim omogočajo, da iz že spisanih vsebin v preteklosti, pritegujejo obiskovalce iz Googla.

Če jih pretekla spisana vsebina ni pritegnila nič, jih nova priteguje dobrih 500.

Obenem pove zgornji primer, da ekipa očitno odlično obvlada SEO taktiko targetiranja ene vsebine na več, različnih ključnih besed. To omogoča “napadanje” vseh lažjih ključnih besed, ki jih je v njihovi panogi, “nešteto”.

Pri “osvajanju” SEO znanj nadaljujemo z uporabo AI orodij za pripravo novih vsebin in spoznavanjem offsite SEO optimizacije.
Z ekipo se imamo fajn 😃.

Po kliku na gumb se prijavite na kratek in neobvezujoč telefonski pogovor o optimizaciji vaše spletne strani. 

ZAHVALA in ČESTITKE: Za dosežen rezultat gredo čestitke trem članom ekipe: računalničarju in UX opremljevalcu Mate Božinoviću, tekstopiski in odgovorni za strokovnost vsebin Staši Grom ter managerju Gašperju Grom-u.

POJASNILA:
– SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni.
– Lestvica vseh SEO rezultatov meseca, vključno s povezavami do objavljenih SEO analiz vsakega rezultata, je to: Seo rezultati meseca – Lestvica
– Kljub večim kandidatom, ki se potegujete za naziv SEO rezultat meseca in, ki bi si, glede na svoje uvrstitve na Googlu, tudi ta naziv zaslužili, se pri dodeljevanju tega naziva, med ostalim, upošteva najbolj odmeven premik med najvišje, organsko uvrščene spletne strani na Googlu. Zato nekatere spletne strani, ki že konstantno dosegate prve pozicije na Googlu, ne nujno prejmete ta naziv, kljub temu, da so vaši SEO rezultati, impresivni in ponavljajoči.
– Za tiste, ki vas zanima samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani, najmanj 2 krat na leto, na povezavi Kaj je optimizacija spletnih strani in čemu služi SEO, posodobim moj Vodnik za SEO z vsemi aktualnimi informacijami.