Teden od 27.5.2024 do 31.5.2024

Po dolgem času sem imel na voljo za delo vse dni v tednu.

Delal sem celo več kot ostale polne delovne tedne, ker sem imel v sredo popoldan, po opravljenih mentoriranjih, znova še predavanje o spletni optimizaciji na KikŠtarterju.

Tudi ta teden ni, v SEO industriji minil, mirno.

Ta teden se je SEO skupnost v glavnem ukvarjala z v javnosti pricurljanimi informacijami o kar potencialno 14.000 ranking faktorjih, ki vplivajo na uvrstitve spletnih strani na Googlu (t.i. Google Search Leaks). O tem več v tokratnem SEO komentarju tedna.

Rezultati sprotnih SEO aktivnosti

  • Znova mi je uspelo sproducirati zgolj eno novo vsebino.

To je rezultat mojega dela ta teden:

Tip KW-jaVolSEO difficultyUvrstitev na Googlu
long tail70164
Opomba: Višina iskalnega volumna NE odraža težavnosti ključne besede. SEO difficulty je merjena z Ubersuggestom.

V bistvu boste opazili, da s količino sproduciranih vsebin nič več ne hitim kot v preteklosti.
Razlogov za to je več:
– ni mi treba
– raje sproduciram manj vsebin in sproducirane vsebine rangiram visoko, kot, da jih spišem več, uvrstim pa jih med povprečja
– novi dogovorjeni posli mi niti ne omogočajo, da bi (sam) še pogosteje produciral nove vsebine

Rezultati spletne prodaje iz mojih pasivnih SEO projektov

  • Ker je danes zadnji delovni in koledarski dan v mesecu maju (ko zaslužek iz mojih pasivnih spletnih projektov še kar priteka (t.j.: iz klikov na Googlove reklame do polnoči)) zaključnega podatka še ne morem dati, ocenjujem pa, da bo zaslužek cca. 90% večji kot v preteklem mesecu (ne pozabit, da je po marčevski HCU posodobitvi algoritma moj zaslužek iz pasivnih spletnih projektov marca in aprila upadel za več kot polovico).

Zdaj se zaslužek očitno “pobira” nazaj.

Spletna prodaja storitev in produktov (ki niso povezani s SEO)

  • Dobro prodajo ostalih, s SEO nepovezanih storitev, si, kot sem zapisal že v poročilu preteklega tedna, obetam tudi na tem področju. Sicer ta ne bo rekordna, ker sem evidenco zaslužkov iz zadnjih predavanj za digitalni marketing prestavil že v junij in ostale poletne mesece, ko se na tej postavki pri meni dogaja še najmanj.
    Sem pa s prodajo storitev in produktov iz tega segmenta na približno 90% letošnje rekordne številke.

Prodaja SEO storitev

  • S prodajo SEO storitev (individualnih SEO mentoriranj in izvajanj optimizacije spletnih strani dosegam v maju 2024 rekordno številko (od leta 2012, ko sem se začel ukvarjati s tem poslom).
    Kar ima seveda svoj plus, hkrati pa tudi minus.
    Minus se kaže predvsem v mojem zmanjšanem nastopu na LinkedIN omrežju, za katerega v zadnjem času opažam, da resnično postaja omrežje kjer se srečujemo uka in uspehov željni, predvsem pozitivno nastrojeni podjetniki.