Analiza za SEO rezultat meseca maj 2022 – ebonitete.si – [stabilno prvo mesto v zelo zahtevni, finančni panogi]

Razlog za naziv SEO rezultat meseca

Predstavljajte si, da z vašo spletno stranjo delujete v zelo zahtevni, finančni panogi, kjer vam ob boku nenehno korakajo blagovne znamke tipa Ajpes, mednarodne bonitetne hiše, finančna uprava Republike Slovenije (končnica gov.si), Gospodarska zbornica Slovenije in podobni…
In, da se med takšnimi želite prebiti najprej na prvo stran Googla, nato med top 3 uvrstitve, nato pa stabilno (več mesecev zaporedoma) prevzeti prvo mesto.
Tak podvig je uspel spletni strani www.ebonitete.si, ki si je zaradi tega, za mesec maj 2022, zaslužila naziv SEO rezultat meseca.

SEO rezultat meseca maja 2022 v sliki

  • zaradi varovanja poslovnih podatkov so ključne besede in url naslovi spletne strani www.ebonitete.si, zamegljeni, so pa vsi argumenti, ki so zaslužni, da so www.ebonitete.si izbrane za ta naziv, podrobno opisani in predstavljeni pod spodnjo sliko:
seo rezultat meseca maj 2022 ebonitete.si
  • v pravokotniku 1, na vrhu slike, levo, so evidentirane 3 najtežje ključne besede v finančni panogi spletne strani ebonitete.si. V obdobju od oktobra 2021 do junija 2022 so zanje evidentirane prve organske uvrstitve na Googlu z nihljajem v januarju in februarju 2022 na drugo oz. tretje mesto. Sicer pa 3 ključne besede, s skupnim mesečnim volumnom na slovenskem trgu, 12400 iskanj, stabilno zasedajo pozicijo 1 na prvi strani Googla.
  • zgornjemu rezultatu iz pravokotnika 1 prištejte še volumen iz pravokotnika 2 (spodnji del slike, na levi). Ta izhaja iz branding ključne besede kar pomeni, da spletna stran www.ebonitete.si vrhunsko izvaja tudi branding na spletu.
  • za tremi pravokotniki, označenimi s številko 3 (če boste pozorni, boste za zamegljeno sliko opazili zelene napise) so identificirane bodisi visoko volumenske, bodisi visoko profitabilne, a zelo nišne ključne besede (in pripadajoči anchor teksti), s puščico na uvrstitve pa je nakazana prava smer za najprej top uvrstitive, nato pa še prve pozicije na Googlu.
  • na desni strani slike je nekaj rdečih pravokotnikov, ki prikazujejo top rankinge (pozicije 1) še za nekatere ostale ključne besede.

Kaj smo delali [in kaj se še izvaja] na področju SEO optimizacije na www.ebonitete.si

  • Prva stvar, ki jo je za spletno stran www.ebonitete.si treba povedati je, da na spletni strani redno, konstantno in, kot boste prebrali v nadaljevanju, celo vedno bolj intenzivno, izvajajo offsite SEO. Tudi, ko so pozicije v preteklosti nihale, se na spletni strani ebonitete.si niso z backlinki ustavili niti v enem tednu (kar je meni znano, v zadnjih skoraj dveh letih sodelovanja).

Nasprotno.

Intenzivnost backlinkanja se je s podaljševanjem sodelovanja s Seo-Praktik.si, še stopnjevala. Po začetni opravljeni onsite SEO optimizaciji, smo začeli najprej z mešanimi SEO članki iz mreže Nubia, nato je vodja ekipe Primož Potočnik k SEO ekipi pridružil še Urško Jeza (na povezavi najdete pogovor o SEO optimizaciji njihovih dveh spletnih strani: www.ebonitete.si in www.prvafina.si), ki se je s potegovanjem za SEO certifikat še dodatno pridružila pri offsite SEO backlinkanju.

Tema obema aktivnostima: oddajanju spisanih offsite SEO člankov iz njihove strani in pisanju offsite SEO člankov moje ekipe, so v merjenem obdobju občasno dodajani še pridobljeni backlinki iz PR člankov in vsebin iz nišnih domen (po moji oceni, cca. eden na pol leta – lahko, da se motim).

Ob tem ne gre spregledati dejstva, da so SEO članki, pisani iz naše strani, objavljani tudi v guest posting mreži in ne samo v mreži Nubia (razlika je obrazložena na prvi strani Nubia.si).

  • Dodatno je k izvajanju SEO optimizacije vpeljano tudi sistematično dodajanje novih onsite SEO blogov za predhodno analizirane dolgorepe ključne besede (v približno dinamiki en blog na 14 dni).

ZAHVALA: Pri vzpostavljanju tako intenzivnega backlinkanja in izvajanja ostalih SEO aktivnosti, se moram najprej na veeeliko zahvaliti vodji ekipe Primožu Potočniku, ki je sprejel SEO v njihovo podjetje. Njemu gre tudi glavna zasluga, da je SEO aktivnosti v njihovem podjetju znal posredovati vodstvu podjetja na način, da je zdaj SEO optimizacija “sprejeta” kot reden proces izboljševanja njihovega spletnega nastopa.

Nato gre zahvala še Urški Jeza, ki kljub izpolnjenim pogojem za prejem SEO certifikata, še kar naprej, skoraj dnevno, “bombardira” mrežo z offsite SEO članki – kljub temu, da se ji je cel plaz novih SEO priložnosti odprl po opravljeni analizi dolgorepih ključnih besed in kljub temu, da v podjetju ne skrbi samo za SEO, temveč tudi druge dele marketinga in, da hkrati izvaja SEO ne samo za ebonitete.si, ampak tudi za prvafina.si.

Obema: presrečen, da sem vaju spoznal. Hvala.

Moje mnenje in videnje nadaljnih priložnosti za SEO rast

Ekipa www.ebonitete.si ima definitivno svojo veliko SEO konkurečno prednost v tem, da so “pustili”, da jim koncept rednega izvajanja SEO “zleze pod kožo” in, da znajo prepoznavati priložnosti, ki jih SEO prinaša.

Z našim sodelovanjem smo šli celo tako daleč, da so, po izteku drugega polletnega podaljšanja sodelovanja, začeli s SEO mentoriranji čisto od prve ure naprej, znova. S to razliko, da so tretje podajšanje SEO mentoriranj celo snemali za interne namene.

Zato je njihova prva SEO priložnost, po moji oceni, nadaljevanje začetega.

Po zgornji sliki lahko vidite, da je že na obstoječi spletni strani (www.ebonitete.si) priložnosti za uvrščanje ključnih besed na prvo stran Googla, še kar nekaj. Hkrati pa ista ekipa gradi SEO tudi na njihovi drugi spletni strani, v “ozadju” pa čaka še ena spletna domena.

V nadaljnem izvajanju SEO za vse njihove strani, ocenjujem, da so priložnosti še na izboljšanju rankingov za nove najdene ključne besede, izboljševanju CTR-jev za obstoječe url-je, pa mogoče, kdaj v prihodnosti (če se bi pojavila potreba) po še večjem intenziviranju izvajanja offsite SEO. Ki sicer zaenkrat, z obstoječo dinamiko prinaša rezultate, a nikoli se ne ve kako intenzivno se bo v prihodnosti zbudila njihova konkurenca.

POJASNILO:
SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni. Lestvica vseh doseženih SEO rezultatov meseca, vključno s povezavami do objavljenih Case study – jev za vsak posamezni mesec, je objavljena na povezavi.