V pol leta iz nobenih prikazov v 70% url-jev na prvi strani

Uvod

Spletna stran Merino.si si je SEO rezultat meseca prvič prislužila že aprila 2023 (tukaj). Že takrat je bil razlog v tem, da večina url-jev takrat sploh ni bilo prikazanih na Googlu, v tem mesecu pa je ta rezultat podkrepljen s še konkretnejšo številko. Nad 70% vseh url-jev, ki še pred pol leta ni bilo na Googlu prikazanih nikjer, je zdaj, po pol leta, pozicioniranih na prvi strani Googla.

Razlog za naziv SEO rezultat meseca

Kot rečeno že večkrat je pri nemalo spletnih straneh, težava v neprikazovanju njihovih vsebin na Googlu, tehnične narave. Ko indeksiranje enkrat uredite, imate osnovo za nadaljno rast. Ker se pač prej nima smisla niti truditi pripravljati nove vsebine, ki rangirajo na Googlu visoko – če iskalnik niti starih vsebin ne prikazuje nikjer.

SEO rezultat meseca julij 2023 v sliki

Na sliki so prikazane dosežene pozicije na Googlu v avgustu 2023 (zelena) napram pozicijam na Googlu v marcu 2023 (rdeča). Ker rezultate SEO rezultatov meseca razglasimo z enomesečnim zamikom je naziv podeljen za julij 2023.

Čez 70% vseh url-jev se nahaja na prvi strani, od tega so kar štirje url-ji komercialni (prikaz kategorij). Obenem pa se na prvi poziciji nahaja tudi vstopna stran (ki sicer tudi targetira na konkurenčno ključno besedo).

seo rezultat meseca julij 2023

Bolj pozorni in pa tisti, ki sodelujejo s Seo-Praktik.si boste opazili, da se prikazana evidenca precej razlikuje od večine ostalih SEO evidenc po barvah.

Posamezne vrstice ima lastnica spletne strani dodatno obarvane po spodnji legendi:

legenda za seo julij 2023

Kaj se je delalo

V tej zgodbi je treba pohvalit predvsem vzpostavljeno dinamiko REDNIH objavljanj novih vsebin in zajeto razumevanje aktualnih SEO smernic pri tem. Še posebej, ker smo v obdobju počitnic in dopustov, ko pretok SEO znanj pogosto ne gre po planiranem terminskem načrtu.

ZAHVALA: Zahvala za sodelovanje, kot vedno, gre lastnici in SEO izvajalki Nadi Dragutinović, sicer zapriseženi motoristki s katero odlično sodelujeva in izvajava naloge po načrtu.

Moje mnenje in videnje nadaljnih priložnosti iz doseženega

Kljub temu, da evidenca izkazuje, da bi se naj najino sodelovanje počasi zaključilo (6 mesečno SEO mentoriranje je naokrog) se je nabralo dovolj ur v dobro, da sva šele začela z drugim delom mentoriranja (t.j. spoznavanje offsite SEO zakonitosti). Iz katerega si obetamo še boljše SEO rezultate predvsem za še več komercialnih, t.j. generičnih in najbolj konkurenčnih besed z največ iskalnega volumna (t.j money ključnih besed).

Po kliku na gumb se prijavite na kratek in neobvezujoč telefonski pogovor o optimizaciji vaše spletne strani. 

POJASNILA:
– SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni.
– Lestvica vseh SEO rezultatov meseca, vključno s povezavami do objavljenih SEO analiz vsakega rezultata, je to: Seo rezultati meseca – Lestvica
– Kljub večim kandidatom, ki se potegujete za naziv SEO rezultat meseca in, ki bi si, glede na svoje uvrstitve na Googlu, tudi ta naziv zaslužili, se pri dodeljevanju tega naziva, med ostalim, upošteva najbolj odmeven premik med najvišje, organsko uvrščene spletne strani na Googlu. Zato nekatere spletne strani, ki že konstantno dosegate prve pozicije na Googlu, ne nujno prejmete ta naziv, kljub temu, da so vaši SEO rezultati, impresivni in ponavljajoči.
– Za tiste, ki vas zanima samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani, najmanj 2 krat na leto, na povezavi Kaj je optimizacija spletnih strani in čemu služi SEO, posodobim moj Vodnik za SEO z vsemi aktualnimi informacijami.