SEO rezultat meseca Februar 2023 – Za prve opaznejše premike med TOP pozicije

Uvod

Po dolgem času sem tokratni naziv SEO rezultat meseca dodelil novi spletni strani, ki je sicer med dosedanjimi doseženimi nazivi SEO rezultat meseca, še niste videli.

Spletna stran, ki si je prislužila ta naziv se trenutno nahaja v drugi polovici tromesečja, ko lovijo pogoje za prejem SEO certifikata Seo-Praktik.si.

Prvi opaznejši SERP premiki so ravno posledica “lovljenja” teh pogojev (*).

Razlog za naziv SEO rezultat meseca

SEO rezultat meseca februarja 2023 je dosegla spletna stran Trgo-Mokk.si, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo elementov za distribucijo in regulacijo zraka (zaščitne in prezračevalne rešetke, ventilatorji za kopalnico) ter elementov za požarno zaščito (požarne lopute in požarni ventili). Trgo-Mokk.si sicer nastopa na spletu s spletno stranjo in spletno trgovino.

Razlog za dosežen naziv SEO rezultat meseca je znatno povečanje uvrstitev spletne strani in trgovine (url naslovi v evidenci trgovine in internete strani so pomešani) med TOP 5 pozicije na prvi strani Googla.
Kar je razvidno tudi iz spodnje slike.

SEO rezultat meseca februarja 2023 v sliki

seo rezultat meseca februar 2023

Kaj prikazuje slika:

  • na sliki je prikazano, da je spletna stran pred nekaj meseci le z enim url-jem dosegala top 5 pozicijo na prvi strani Googla (5. mesto). Po nekaj mesecih učenja in izvajanja SEO se spletna stran uvršča med top uvrstitve z 10 url-ji, uvrstitev iz 5. mesta izpred nekaj mesecev pa se je izboljšala na drugo mesto na Googlu.
  • med precej doseženimi rezultati je ogromno url-jev tudi takšnih, ki pred nekaj meseci sploh še niso niti obstajali, sicer pa prve dosežene uvrstitve novih vsebin dosegajo uvrstitve med 15. in 30. mesto.
  • glede na konkurente, ki se v panogi delovanja spletne strani in trgovine nahajajo na prvih pozicijah na Googlu, ocenjujem, da gre za SEO (zelo) intenzivno panogo (več o tem v nadaljevanju).

Kaj se je delalo

Na spletni strani Trgo-Mokk.si in v njihovi spletni trgovini se je prvenstveno začelo najprej z SEO izobraževanjem.

Sodelovanje smo začeli najprej pri spoznavanju onsite SEO zakonitosti, šele v drugem delu sodelovanja smo priključili tudi učenje in izvajanje offsite SEO (ki se v trenutku pisanja te objave izvaja šele dober mesec in pol).

ZAHVALA: Za zgornji dosežek se zahvaljujem Meliti Menard in Brigiti Kavčič, ki že krepkih pol leta pridno poslušata moje nasvete in tedenska priporočila za SEO izboljšavo strani njihovega podjetja. Dekleti sta, kljub vsemu ostalemu delu, za katerega sta zadolženi na podjetju, izjemno pridni, učljivi in disciplinirani. Upam, da bo disciplina za izvajanje SEO ostala tudi po tem, ko končamo z “lovljenjem” pogojev za SEO certifikat 😀.

Moje mnenje in videnje nadaljnih priložnosti za nadaljno SEO rast spletnih strani Trgo-Mokk.si & Trgo-Mokk online shop

Medtem, ko na vsebinski in onsite SEO optimizaciji, podjetje že dokaj zadovoljivo izvaja onsite SEO optimizacijo, vse bolj pa je vpeljan tudi sistematičen pristop k novim vsebinam ter izboljšavam obstoječih url-jev, vidim priložnosti za SEO rast Trgo-Mokk v morebitni tehnični SEO optimizaciji ter UX optimizaciji – še posebej, če in, ko se bo podjetje podalo v boj z nekaterimi svojimi največjimi spletnimi konkurenti.

V posameznih segmentih njihove panoge so konkurenčne spletne strani prave slovenske “korporacije”.

V tem primeru, bi jaz, če bi bil lastnik njihovih spletnih strani, hitrejše SEO priložnosti iskal predvsem v svojih konkurečnih prednostih, ki so v primerjavi s konkurenti, zagotovo v dinamiki objav novih vsebin (optimiziranih na še bolj nakupne in dolgorepe ključne besede).

Obenem bi za potrebe “spopada z velikimi” premislil o UX nadgradnji spletnih strani.

Kljub podobni količini produktov, ki jih ima podjetje Trgo-Mokk na trgu napram svojim konkurentom, je rezervo za nadaljno SEO rast vredno iskati tudi v njihovi specializiranosti (niche down) in razvejani mreži BTB sodelujočih s podjetjem.

POJASNILA:
– SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni.
– Lestvica vseh SEO rezultatov meseca, vključno s povezavami do objavljenih SEO analiz vsakega rezultata, je to: Seo rezultati meseca – Lestvica
– Kljub večim kandidatom, ki se potegujete za naziv SEO rezultat meseca in, ki bi si, glede na svoje uvrstitve na Googlu, tudi ta naziv zaslužili, se pri dodeljevanju tega naziva, med ostalim, upošteva najbolj odmeven premik med najvišje, organsko uvrščene spletne strani na Googlu. Zato nekatere spletne strani, ki že konstantno dosegate prve pozicije na Googlu, ne nujno prejmete ta naziv, kljub temu, da so vaši SEO rezultati, impresivni in ponavljajoči.
– Za tiste, ki vas zanima samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani, najmanj 2 krat na leto, na povezavi Kaj je optimizacija spletnih strani in čemu služi SEO, posodobim moj Vodnik za SEO z vsemi aktualnimi informacijami.

  • * aktualni pogoji za SEO certifikat so opisani v razdelku Kaj je SEO mentorstvo/pogoji za prejem SEO certifikata Seo-Praktik.si na prvi strani Seo-Praktik.si