Doseženo 5. mesto s ključno besedo s 4400 iskalnega volumna [SEO rezultat meseca december 2022]

Razlog za naziv SEO rezultat meseca

Razlog za decembrski naziv SEO rezultat meseca si je prislužila spletna stran prvafina.si, ki ji je uspelo pripraviti povsem nov blog zapis s katerim so targetirali (s primarno ključno besedo) na 4400 iskalnega volumna ter še z dodatnimi sekundarnimi ključnimi besedami (na dodatnih 720 iskalnega volumna).
Prvi rezultat je sicer bilo, takoj po objavi v decembru, 13. mesto, a je tekom celega meseca uvrstitev še napredovala, tako, da se je konec mesec stabilizirala na 5. mestu. Slika in dokaz spodaj.

SEO rezultat meseca decembra 2022 v sliki

seo rezultat meseca 2022

Na sliki so zakrite ključne besede in url ciljanega članka, so pa iz tabele vseeno razvidni targetirani iskalni volumni in dosežene uvrstitve na Googlu.

Glede na to, da gre v tem primeru za sklop ključnih besed s katero ekipa, ki izvaja optimizacijo, targetira s svojo drugo spletno stranjo, s prvo spletno stranjo pa so uvrstitve spletne strani že na poziciji 1, je rezultat še toliko bolj uporaben. Saj podjetje, na tak način, zaseda vertikalo Googla na prvi strani, z dvema spletnima stranema, eden izmed konkurentov pa se je “moral” zaradi tega, prestaviti na drugo Googlovo stran.

Kaj se je delalo

Za dosežen rezultat je v prvi vrsti treba napisati, da se je v tem primeru, največ delalo že 2 polna meseca pred samo objavo vsebine.

2 polna meseca sta bila potrebna za pripravo strukture vsebine (glavnega naslova vsebine in naslova poglavij). Pri tem pa sploh ni vračunan še čas, ki je bil potreben za pisanje vsebine in preverjanje dejstev v vsebini.

Ob vsesplošni “fami” okrog priprave SEO vsebin s pomočjo ChatBota GPT 3.5, napišem še, da je ciljana vsebina bila v celoti napisana BREZ pomoči ChatBota. Kar verjetno rezultat naredi še bolj impresiven.

ZAHVALA: Za zgornji dosežek je treba zasluge znova predati Urški Jeza iz Prve bonitetne agencije d.o.o., ki je prva zaslužna za dosežen rezultat. Obenem pa tudi Primožu Potočniku, ki je “požegnal”, da se napada Googlova vertikala za ključne besede, ki so, po eni strani, izjemno zahtevne, po drugi strani pa njihova prva spletna stran, preko njih že zaseda prve pozicije na Googlu. Obema znova hvala.

p.s.: pri tem samo spomnim še na 2 podrobnosti:
– obe spletni strani več kot uspešno kljubujeta zadnjim Googlovim posodobitvam (helpful content in link spambrain – o katerih pišem v zadnjem SEO komentarju tedna)
– ekipa, ki jo omenjam, je naziv SEO rezultat meseca, v letu 2022, pred tem dosegla že dvakrat (s spletno stranjo ebonitete.si), s čimer jih ponoven naziv uvršča med tiste, ki so ta naziv v enem letu, dosegli največkrat

Moje mnenje in videnje nadaljnih priložnosti za nadaljno SEO rast spletne strani prvafina.si

Najmanj 3 dodatne priložnosti vidim za nadaljno rast spletne strani prvafina.si v bodoče:

a) izboljšanje doseženih pozicij (še posebej, ker se je rezultat dosegel praktično brez backlinkov). Pozicija vsebine se je stabilizirala, ob premišljenem backlinkanju lahko vsebina doseže tudi pozicijo 2. Na prvi poziciji pa itak stran že rangira s svojo prvo spletno stranjo ebonitete.si.

b) rezerva v pohitrenju pripravljanja bodočih vsebin s pomočjo AI orodij. Za začetek mogoče na njihovih sekundarnih spletnih straneh (tretja in četrta spletna stran), ob uspešni implementaciji pa tudi premislek o uporabi tool-ov za vsebine na prvih dveh straneh.

c) konverzijske rezerve. Glede na možnosti, ki jih prinaša email marketing in še bolj učinkovita vpetost v socialna omrežja je priložnosti za izboljšanje prodaje (iz naslova povečanja prometa) še kar nekaj.

POJASNILA:
– SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni.
– Lestvica vseh SEO rezultatov meseca, vključno s povezavami do objavljenih SEO analiz vsakega rezultata, je to: Seo rezultati meseca – Lestvica
– Kljub večim kandidatom, ki se potegujete za naziv SEO rezultat meseca in, ki bi si, glede na svoje uvrstitve na Googlu, tudi ta naziv zaslužili, se pri dodeljevanju tega naziva, med ostalim, upošteva najbolj odmeven premik med najvišje, organsko uvrščene spletne strani na Googlu. Zato nekatere spletne strani, ki že konstantno dosegate prve pozicije na Googlu, ne nujno prejmete ta naziv, kljub temu, da so vaši SEO rezultati, impresivni in ponavljajoči.
– Za tiste, ki vas zanima samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani, najmanj 2 krat na leto, na povezavi Kaj je optimizacija spletnih strani in čemu služi SEO, posodobim moj Vodnik za SEO z vsemi aktualnimi informacijami.