Kriteriji za pridobitev SEO certifikata Seo-Praktik.si [2020-2021]

Spodaj so objavljeni pogoji za tiste, ki vas zanima pridobitev SEO certifikata spletne strani Seo-Praktik.si. Pogoji se letno spremljajo in nadgrajujejo, na novo opredeljeni pogoji v prihodnosti pa ne vplivajo na prejet SEO certifikat v preteklih letih. Za pridobitev novega/aktualnega SEO certifikata, je potrebno izvajati SEO aktivnosti, po novih, tukaj objavljenih pogojih.

Prejemniki SEO certifikata so/bodo s sliko, (želenimi) kontaktnimi podatki in povezavami na socialna omrežja, kratkim osebnim pripisom in povratnimi povezavami, na njihove spletne strani, objavljeni na spletni strani MatijaZajšek.com, na povezavi SEO mentorstvo (pod poglavjem, kjer so opisani kriteriji za pridobitev SEO certifikata Seo-Praktik.si).

seo certifikat
SEO certifikat

Prejetje SEO-certifikata SEO-Praktik.si je pogojeno z opravljenim SEO mentorstvom (na zgornji povezavi) in mentorirance NE STANE dodatnega stroška za SEO izobraževanje (cena za SEO mentorstvo se, ne glede na to, ali se mentoriranec, poteguje za prejetje SEO certifikata, ne spremeni/zviša, info cena za SEO mentorstvo je objavljena v ceniku Seo-Praktik.si).

Osnovna znanja, ki jih prinaša pridobitev SEO certifikata Seo-Praktik.si so predstavljena (tudi) na spletni podstrani, kjer je opisano SEO mentorstvo (na povezavi zgoraj):

Znanja, ki jih prinaša pridobljen SEO certifikat Seo-Praktik.si

ONSITE SEO

 • razumevanje razlik med ključnimi besedami
 • razumevanje vloge search intentov & razumevanje razlik med formati spletnih vsebin
 • samostojno iskanje long tail ključnih besed & tematska segmentacija vsebin (topical clusters)
 • samostojna priprava onsite SEO spletnih vsebin, optimiziranih za long tail ključne besede tako, da te rangirajo na prvi strani Googla (med top 5 vsebinami), t.i. SEO copywriting
 • samostojno ocenjevanje pripravljenih spletnih vsebin za long tail ključne besede
 • samostojna raba evidence priprave NOVIH in izboljševanja OBSTOJEČIH spletnih vsebin
 • KONSISTENTNO & REDNO izvajanje onsite SEO aktivnosti (najmanj 3 zaporedne mesece; enkrat tedensko nova vsebina + enkrat tedensko izboljšava obstoječe vsebine)
 • poznavanje aktualnih SEO smernic in pravil
 • poznavanje aktualnih (brezplačnih) SEO orodij
 • konsistentna in ustrezna raba GMB

OFFSITE SEO

 • razumevanje razlik med različnimi tipi povratnih povezav
 • poznavanje ustrezne rabe anchor teksta
 • KONSISTENTNA & REDNA & RAZNOLIKA, samostojna gradnja offsite SEO povratnih povezav (za 5 generičnih ključnih besed, najmanj 3 mesece); najmanj 3 krat tedensko
 • samostojna raba evidence gradnje povratnih povezav

Kriteriji za pridobitev SEO certifkata SEO-Praktik.si

 • minimalno 3 mesečno redno (v delovnih dneh) izvajanje onsite SEO & offsite SEO aktivnosti za najmanj 5 različnih, težkih, t.i. generičnih ključnih besed.

  To vključuje:

  – 1 krat na teden pripravo novih onsite SEO (t.i. podpornih) vsebin, optimiziranih za long tail ključne besede (ki z internimi povezavami “kažejo” na spletno vsebino težkih, generičnih ključnih besed)

  – 1 krat tedensko iskanje in implementiranje onsite SEO rezerv in izboljšav (npr. novo poglavje, optimizacija slik, …) v obstoječih spletnih vsebinah (v spletni vsebini težke, generične ključne besede)

  – 2 krat tedensko priprava, v celoti onsite SEO optimizirane in za long tail ključne besede, tematsko relevantne (sorodne) offsite SEO vsebine (SEO članka), ki vsebuje kontekstualno povezavo na spletno vsebino, optimizirano za težko ključno besedo

  – 1 krat tedensko gradnjo najmanj 4 povratnih povezav iz spletnih forumov ali blog komentarjev

  – (neobvezno/pogojno) minimalno izgradnjo najmanj 1 podporne spletne strani na mesec (usmerjene v monetizacijo ne zgolj skozi objave SEO člankov)

  – evidentiranje izvedenih aktivnosti po dogovorjeni praksi iz SEO mentorstva

Bonusi, ki jih prinaša SEO certifikat

 • SEO znanja za samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani
 • SEO sistem za samostojno spremljanje SEO aktivnosti in evidentiranje rezultatov uvrstitev dolgorepih in generičnih ključnih besed
 • uvrstitev na seznam objavljenih prejemnikov SEO certifikata SEO-Praktik.si
 • možnost soustvarjanja spletnih vsebin iz področij spletne optimizacije in spletnega marketinga (z vsemi želenimi povratnimi povezavami) iz spletnih strani matijazajšek.com in seo-praktik.si (za celo leto veljave SEO certifikata)

Nekateri prejemniki SEO certifikata

Armina Džafič
Armina Džafič iz Motivacija-za.me

Ko sem lansko leto, v tem času naredila 80% svoje internetne strani www.motivacija-za.me (in bila z njo zadovoljna), sem vedela, da potrebujem naslednji korak.

Kateri korak naj bi bil to? Kako se to imenuje, kar jaz potrebujem? Kaj lahko naredim, da internetna stran ne bo samo ena od mnogih ali pa celo ”mrtva” vizitka?

Ker je Matija SEO strokovnjak, sem na vpisane ključne besede v brskalniku našla njega. Najin prvi klic v poletnih časih je bil izjemno prijeten in navdihujoč.

Dogovorila sva, da začenva sodelovati v septembru. Od prve ure dalje sva oba zavihala rokava. Matija se je trudil in mi po najbiljših močeh razlagal SEO optimizacijo, kaj so ključne besede, kaj so serp cilji, kako se pravilno piše blog, kako se ga indeksira itd.

Jaz na drugi strani, sem se po svojih najboljših močeh trudila in tedensko naredila vse svoje domače naloge.

Vsaka nova ura je bila zame motivacija. Pridobitev SEO certifikata se mi je zdel povsem normalen logičen korak.

Kaj mi pomeni? Potrditev in ponos, da vem, kaj delam (upam😉) na svojim internetni strani. Ko pridobiš SEO ceritikat, pridobiš blueprint po katerem delaš naprej. Hvala Matija. Moje izkušnje pri SEO optimizacijo spletne strani motivacija-za.me, tukaj.

Urška Jeza, prvafina.si & ebonitete.si

»Ideja o pridobitvi SEO certifikata se je zame sprva zdela nedosegljiva. Hkrati pa je pomenila zavezo k rednemu izvajanju SEO optimizacije za spletni strani prvafina.si pa tudi EBONITETE.SI.

V času pridobitve certifikata sem hitro ugotovila, da moram bolje optimizirati čas za izvajanje vseh aktivnosti, saj pridobitev certifikata ni enostavna in zahteva večmesečno trdo delo, dobro organizacijo, doslednost, natančno evidentiranje SERP ciljev in kombinacijo vseh ostalih aktivnosti. 

Organizacijo, doslednost in evidentiranje SERP ciljev sem delno (nekatere pa celo v celoti) posvojila od vas, Matija. In za to vam bom vedno hvaležna.

Izvajanje SEO optimizacije in doseganje odličnih uvrstitev naših spletnih strani v iskalniku mi je dalo širino, ki je ni mogoče strniti v ta opis. 

Pridobljen certifikat ima zame posebno mesto tako na osebnostnem, kot poslovnem področju in mi daje nov zagon za pridobivanje dodatnih znanj s področja marketinga.

Matija, hvala za vso znanje pa tudi veščine doslednosti in organiziranosti, ki ste jih z mano delili. Resnično ste mentor, ki si ga želi vsak. Vaša splošna intelektualnost in še posebej čustvena inteligenca je nekaj, zaradi česar sem (in še vedno) v vaši družbi začutila psihološko varnost, kar mi je v poslovnem okolju izjemno pomembno.« Moj pogled na SEO optimizacijo spletnih strani prvafina.si in ebonitete.si.

Moje ime je Tadej Lorber. Specialist za digitalni marketing pri podjetju Gaia Naturelle največ izvajam SEM in SEO kampanje. Zraven tega pa še delujem kot freelancer na različnih digitalnih projektih.
Zakaj smo se odločili za mentoriranje in SEO certifikat? Tvoje mentoriranje je potrdilo, nadgradilo in še bolj pomembno spremenilo moje znanje SEO-ta in ga spremenilo v navado prakse. Še bolj pomembno vsa ekipa na Gaia Naturelle d.o.o. ve kaj SEO je, zakaj ga prakticiramo, kje smo dobri, kje nam manjka in predvsem kaj nam manjka. Komunikacija glede SEO vsebin in pozicij pa poteka gladko in hitreje. Naša SERP tabela pa se širi rezultati pa izboljšujejo! Moji nasveti za SEO tukaj.

renato brunšek prejemnik seo certifikata

Renato Brunšek, RehaMedical.si: SEO certifikat je pri meni potrdil, da je sodelovanje z Matijam ena velika IT prelomnica. Ogromno novege znanja sem pridobil v tem letu sodelovanja. SEO je res zelo pomemben dejavnik vsakega podjetnika, ki stopa na svojo začrtano pot in ko ve kaj želi doseči. Pri mentoriranju sem skozi obdobje, ki sva ga imela dosegel odlične rezultate in temu bom sledil tudi naprej. Moje mnenje je sledeče: optimizacija spletne strani je dolgoročni postopek in za organske dosežke na Googlu rabi svoj čas. Nikoli nisem in nikoli ne bom nehal z pisanjem blogov in drugim dejavnostim za potrebe optimizacije spletne strani. Poslovno gledano pa je pomembno to, da znam kvalitetno optimizirati svojo spletno stran in imam po zaslugi Matija pravilno ter predvsem zelo pregledno evidentirane svoje cilje, da točno vem kaj hočem in kako bo spletna stran izgledala v bodoče. Hvala Matija 🙂 Zapisi o izvajanju SEO optimizacije spletne strani Rehamedical.si tukaj.

Tina Štifter, prejemnica SEO-certifikata, Magus.siPridobitev certifikata zame pomeni potrditev, da sem sposobna tedensko slediti postavljenim ciljem pisanja bloga in drugim dejavnostim za potrebe optimizacije spletne strani; poslovno pa, da znam kvalitetno optimizirati svojo spletno stran in imam pravilno ter predvsem zelo pregledno evidentirane svoje cilje, kam s stranjo želim. Hvala Matija, brez tebe mi ne bi uspelo!” Gostujoči zapisi Tine tukaj.

Matej Zajc, prejemnik SEO certifikata, BioKatka.siZame je pridobitev SEO certifikata priznanje za trdo delo v zadnjem 6 mesečju. Ob natrpanem urniku je potrebno veliko organizacije, da se najde čas za optimizacijo spletnih vsebin. Matija Zajšek me je naučil, da je sistemski pristop tisti, ki na koncu da rezultate. Cilje, ki jih na Googlu dvigujemo je potrebno voditi v evidenci, da se ne vrtimo v začaranem krogu, kjer ne vemo točno kaj delamo in kaj smo že naredili. Matija je dober mentor, ki vas zna zmotivirati. Motivacija pa je vodilo do uspeha. Lahko potrdim –  Matija Zajšek ne prodaja megle, ampak dela iz prakse. Hvala. 


Pojasnilo: Zakaj sem se odločil za nadgradnjo SEO mentorstva s SEO certifikatom

Razloga za nadgradnjo mojega SEO mentorstva s SEO certifkatom, sta naslednja:

 • po skoraj polnih devetih letih mentoriranja za optimizacijo spletnih strani, sem, z željo, da moji mentoriranci, tudi po končanem mentorstvu, dosegate dobre SEO rezultate, pri nekaterih, iz preteklosti, preverjal kako ste kaj s svojimi spletnimi stranmi uvrščeni na Googlu (in kakšne aktivnosti za doseganje SEO ciljev izvajate še naprej). Nekateri ste “preskočili” na druge spletne kanale (kar ni narobe), nekateri mentoriranci pa ste nasploh, zamenjali svoje kariere. Prejet aktualni SEO certifikat, (za razliko od SEO mentorstva) potrjuje, da prejemniki še naprej izvajate aktualne SEO prakse in, da dejansko (tudi) na SEO optimizaciji gradite svoj spletni posel.
 • sodeč po, do tega trenutka, opravljenih SEO mentoriranjih, se dobrih 80% ovir za SEO uspeh, ne skriva v poznavanju onsite in offsite SEO tehnikalij, ampak v disciplini in njihovem rednem izvajanju. Prejet SEO certifikat loči SEO mentorirance na tiste, ki so bili “pridni, disciplinarni in motivirani za SEO” tekom mojega mentoriranja od tistih, ki SEO optimizacijo izvajate tudi brez “zunanjega motivatorja”.