Pomen povratnih povezav za SEO spletne strani fotografa v Sloveniji

Povratne povezave pomenijo, da ima spletna stran fotografa dobre povezave z ostalimi spletnimi stranmi v Sloveniji. To lahko pozitivno vpliva na uvrstitev spletne strani v iskalnikih. Če pa vemo, da prva tri mesta na določeno ključno besedo v iskalniku poberejo kar 70% prometa lahko ugotovimo, da se res splača potruditi. Če ima spletna stran kvalitetne povratne povezave iz spletnih strani, ki so relevantne za fotografijo in se nahajajo v Sloveniji, lahko to pozitivno vpliva na njeno uvrstitev v iskalnikih, saj iskalniki cenijo spletne strani z dobrimi povezavami kot bolj zaupanja vredne in kvalitetne.

Prav tako lahko povezave pomagajo spletni strani pridobiti več prometa. Saj uporabniki spleta lahko preko povratnih povezav iz drugih spletnih strani pridejo na spletno stran fotografa. Zato je pomembno, skrbeti za dobre povezave s spletnimi stranmi, ki so relevantne za fotografijo in se nahajajo v Sloveniji.

Na kakšen način bi lahko poročni fotograf dobil povratne povezave na svojo spletno stran?

Ena od možnosti, kako bi lahko poročni fotograf pridobil povratne povezave na svojo spletno stran, je, da bi sodeloval z drugimi ponudniki poročnih storitev. Naprimer ponudniki poročnih oblek, poročnih tort, poročnega cvetja, poročnih prevozov. Z njimi se lahko dogovori za menjavo povratnih povezav. Druga možnost je, da se fotograf pridruži poročnim portalom. Tudi tukaj lahko pridobi povezave na svojo spletno stran.

porocni-fotograf-goranvk-wedding

Prav tako bi lahko fotograf delil svoje delo na družabnih omrežjih. Uporabnike pa lahko spodbudi, da delijo njegovo vsebino s svojimi prijatelji in družino. Svoje delo lahko pošlje tudi medijem in spletnim stranem, ki se ukvarjajo s fotografijo. Tudi oni lahko ustvarijo za povratno povezavo na njegovo spletno stran. Seveda pa za vse zgoraj našteto mora najprej fotograf ustvarjati kakovostno spletno vsebino.

Če fotograf deluje v določenem kraju ali regiji, lahko poskuša pridobiti povezave tudi od lokalnih podjetij in turističnih zavodov. Lahko jim ponudi celo svoje storitve za fotografiranje oglasnih fotografij ali pa se dogovori za menjavo povezav.

Pomembno je, da fotograf skrbi za kvalitetne povezave in se izogiba neprimernim praksam. Te so recimo: kupovanje povezav ali preprosto menjavanje povezav brez resničnega sodelovanja ali povezave s spletno stranjo. Google lahko takšno pridobivanje povratnih povezav označi za neprimerno in spletno stran lahko kaznuje z nižjo uvrstitvijo v iskalnikih.

Ali nam bo blog na spletni trgovini kjer prodajamo otroška oblačila pomagal pri pridobivanju backlinkov (povratnih povezav)?

Če na spletni trgovini, kjer prodajate otroška oblačila, pišete tudi blog, lahko to prispeva k pridobivanju povratnih povezav (backlinkov). Če pišete kvalitetne in informativne članke, ki so relevantni za vaše področje, lahko vaš blog privabi pozornost drugih spletnih strani in podjetij, ki se ukvarjajo s podobno dejavnostjo. Te spletne strani in podjetja bi lahko v svojih člankih ali na svojih spletnih straneh objavila povezave do vašega bloga, kar bi prineslo več prometa na vašo spletno stran in hkrati prispevalo k pridobivanju povratnih povezav.

otroska-oblacila

Prav tako lahko za promocijo vašega bloga uporabite družabna omrežja in druga spletna orodja za deljenje vsebin. Če bodo ljudje delili vaše članke na družabnih omrežjih in drugih spletnih mestih, lahko to prinese več prometa na vašo spletno stran in hkrati prispeva k pridobivanju povratnih povezav.

V vsakem primeru je pomembno, da pišete kvalitetne in informativne članke, ki bodo privlačni za bralce in jih bodo spodbudili, da delijo vaše vsebine in tako prispevajo k pridobivanju povratnih povezav.