Optimizacija spletnih strani za majhna podjetja

Zakaj je optimizacija spletnih strani za majhna podjetja lahko velik plus pri vaši podjetniški poti? Če prodajate produkt, ki ga je možno prodajati preko spleta in v ta produkt 100% verjamete potem je pot do uspeha le še to, da dosežete svoje popolne stranke. Torej optimizacija spletne strani bo dejansko vašo spletno stran sploh postavila na radar iskalcev na internetu.

Torej optimizacija spletnih strani za majhna podjetja je nujna dejavnost, ki bo na dolgi rok pripeljala stalen pritok novih strank. Torej o optimizaciji morate razmišljati kot o nepogrešljivi dolograjni naložbi v vaše poslovanje. Že z začetnim pregledom vaših ciljev in realnih dosegov lahko hitro ugotovite kaj se bo zgodilo, ko bo optimizacija pripeljana na nivo, ki ga sami želite!

Pri mojem osnovnem poslu, ki je fotografiranje se dosti fokusiram tudi na fotografiranje družin. Fotografiranje družine je storitev, ki jo lahko v celoti nudim preko spleta, ker večino fotografiranj izvedemo v naravi. Torej sam sem si še pred časom želel več povpraševanj po fotografiranju in nisem točno vedel kako priti do tega. Danes sem na tretjem mestu pod iskalno frazo družinsko fotografiranje. Že samo to je rezultiralo v tem, da imam 280% rast povpraševanj po družinskem fotografiranju preko spletne strani.

optimizaciaj-spletnih-strani-za-majhna-podjetja-druzinsko-fotografiranje-gvkw

Optimizacija spletnih strani na kratek rok

Optimizacija spletnih strani za majhna podjetja je težek korak ravno zaradi tega, ker ne obstaja optimizacija na kratek rok. Če želite instantne rezultate potem se boste morali odločiti za kakšno drugo tehniko oglaševanja. Lahko se odločite za Google plačljive oglase. Mogoče za plačljive oglase na socialnih omrežjih ali oglaševanje z vplivneži. Vsekakor pa optimizacija spletnih strani na kratek rok ne obstaja in ni možna!

Če postavim primer z otroškimi oblačili. Unikatna otroška oblačila v Sloveniji na Googlu vsak mesec išče 170 ljudi. To je zmerno število iskanj, ki pa pomeni, da tudi v majhni državici kot je Slovenija boste imeli konkurenco če boste prodajali unikatna otroška oblačila. In če samo pomislite, da nekatera podjetja obstajajo že leta ali desetletja vi pa ste šele začeli s poslovanjem. Potem res ni logično, da bi jih kar prehiteli? Ob tem morate sploh pri takšni branži pomisliti tudi na to, da ne tekmujete samo z majhnimi podjetji. Tukaj bodo tudi velike mednarodne korporacije. Imate pa vseeno veliko prednost pred njimi. Vi veliko bolj verjamete v svoje poslanstvo kot nekdo, ki je pač zaposlen v velikem podjetju! Torej ne ustrašite se izziva vedno bo možno prilesti na vrh, res pa je da bo trajalo. Tako kot za unikatna otroška oblačila tudi za vse ostale branže velja, da hitra optimizacija spletnih strani ne obstaja! 

unikatna-otrska-oblacila

Optimizacija spletnih strani na dolgi rok

Optimizacija na dolgi rok pa je pot, ki je logična in ki zagotavlja uspeh. Kot sem napisal na začetku prejšnjega odstavka je optimizacija težek korak za majhna podjetja. Če boste želeli, da to nekdo drug opravlja za vas boste morali plačevati dogovorjeno vsoto vsaj pol leta in šele po tem času vam bodo zagotavljali nekatere rezultate! To je obveza, ki jo težko sprejmemo. Tudi sam se tega zavedam in verjamem, da vsakdo, ki nima velikih sredstev in ki s svojim znanjem na področju optimizacije spletnih strani ni tu kjer smo mi, ki to počnemo vsak dan, težko verjame, da traja toliko časa.

Pa vseeno če vam situacijo razložim iz druge strani vam bo verjetno veliko bolj jasna in všečna! Ko boste enkrat z rednimi, kakovostnim in še enkrat rednim delom prišli na prvo mesto spletnih iskalnikov ga boste težko izgubili. Torej kakor vam ni všeč, da bo dolgo trajalo, da pridete na vrh. Toliko bolj všeč vam bo, ko boste ugotovili, da boste na vrhu veliko lažje ostali. Če bo le redno in kakovostno delo ostalo del vašega vsakdana.

Kot primer lahko povem o svojem pisanju blogov za poročne lokacije po Sloveniji. Ko sem začel pisati me seveda ni bilo mogoče najti, ker še nisem imel vsebine. S časom sem napisal vsebino za vse več poročnih lokacij in z vsako posebej sem prilezel na vrh iskalnikov. Tako se je tudi obiskanost moje strani izboljšala in iskalniki so mi začeli vedno bolj zaupati. S časom so me stranke tudi na ključno besedo poročne lokacije našle na drugi strani iskalnikov. Pa kasneje na prvi strani. No sedaj sem že na tretjem mestu in počasim ampak vstrajno ciljam proti prvemu mestu!

optimizaciaj-spletnih-strani-za-majhna-podjetja-porocne-lokacije-1

Kako se bo optimizacija spletne strani splačala družinski spletnih trgovini

Preden se odločite za spletno optimizacije potrebujete le strokovnjaka, ki vam bo znal narediti raziskavo. Če bo raziskava vaše branže ali pa samo določene ključne besede pokazala, da jo ljudje iščejo potem je uspeh zagotovljen. Otroški trak za ušesa Slovenci vsak mesec 110 krat iščemo samo preko Googla. Torej če boste poskrbeli, da boste s to ključno besedo dosegli prvo mesto, si lahko obetate krepko več kot polovico teh obiskov na svoji spletni strani. Potem je pa seveda na vas, da bo vaša spletna trgovina prijazna kupcu. Da bo naravnana tako, da bo obiskovalec usmerjen v nakup. To je pa naslednja točka o kateri boste morali razmišljati. Da boste čim več obiskovalcev spletne strani spremenili iz obiskovalca v stranko. Več o tej temi v enem od naslednjih zapisov. Vam pa lahko že sedaj povem, da je tudi vizualni nastop zelo pomemben. Torej ne pozabite tudi, da pri predstavitvi svojega posla potrebujete dobrega fotografa, oblikovalca. Skratka najbolje je če imate ekipo, ki bo poskrbela, da bo vaša znamka izgledala popolna za vašega popolnega kupca.

fotograf