4 razlogi zakaj je nemogoče, da bi brezplačna storitev optimizacije spletne strani, delovala

Naj, preden zapišem svoje razmišljanje o ponudnikih (in iskalcih), ki se zanimajo za brezplačno optimizacijo spletne strani, iskreno povem, da sem to ključno besedo, “optimizacija spletnih strani brezplačno” (slika spodaj), dejansko našel na Googlu in, ker me z nobeno od mojih spletnih strani, na to besedno zvezo, ni zraven, sem kljub temu, da niti približno ne ponujam in ne verjamem v brezplačnost česarkoli (kaj šele spletne optimizacije), iskal način, kakšno vsebino pripraviti, da bom tudi sam, na najdeno ključno besedo, na Googlu, zraven.

optimizacija spletnih strani brezplačno

Spodaj si lahko preberete moje razloge in razmišljanje zakaj sem 100% prepričan, da optimizacija spletnih strani NE MORE BITI brezplačna in zakaj bi se jaz, na vašem mestu, takšne ponudbe, izognil.

  • 1. RAZLOG: povprečna SEO kampanja traja 6 mesecev in ni šans, da bi nekdo pol leta, za vas, brezplačno opravljal delo

A bi vi za nekoga (razen, če niste na praksi), brezplačno opravljali neko delo? Če se greste podjetništva, sigurno ne.
Še posebej 100%  pa NE, če tako delo, vzame pol leta. To, da povprečna SEO kampanja za dvigovanje cca. 5 ključnih besed, vzame pol leta najmanj, ni prazna slama:

Na SeoMechanic, je objavljena študija kdaj SEO prinese rezultate:

kdaj seo prinese rezultate

Na Ahrefs-u so naredili študijo, ki je pokazala koliko dni, v povprečju, potrebujejo spletne strani, da “prilezejo” na prvo stran Googla. Iz njihove slike (spodaj) lahko vidite, da je za rangiranje najtežjih ključnih besed, potrebnih KREPKIH OD 305 DO 365 DNI:

kdaj na prvo stran googla

Na ReliableSoft – How long does it take for SEO to work, so, po celi študiji faktorjev, ki vplivajo na SEO rezultate (na povezavi), svoj sklep o hitrosti učinkov SEO optimizacije na prodajne rezultate, zapisali z ugotovitvijo, da je treba optimizaciji spletne strani, če hočemo, da deluje, preprosto DATI ČAS:

ALI SEO DELUJE

Sicer pa tisti, ki se ukvarjamo s seo optimizacijo, itak strank, ki ne razumejo, da se bo delalo dlje časa, niti ne vzamemo v delo.

  • 2. RAZLOG: če z besedico BREZPLAČNO nekdo lovi nove SEO posle, nisem 100% prepričan, da išče stranke, ki si Seo optimizacijo sploh lahko privoščijo

Verjetno ga ni, v svetu podjetništva in prodaje, človeka, ki že ne bi naletel na to, da mu nek prodajalec nekaj ne bi ponudil brezplačno (in se seveda čez čas izkaže, da v bistvu nič na tem svetu ni brezplačno).

Mikavnost in učinek brezplačnosti seveda ima svoje pozitivne učinke. Če temu ne bi bilo tako, ne bi bilo toliko brezplačnih predstavitev, delavnic in seminarjev, brezplačnih promocijskih izdelkov, nagradnih iger, katalogov, kuponov, itd…

Besedica “brezplačno” je pač postavljena na začetek prodajnega lijaka, kjer marketinške službe, z “brezplačnimi vabami” lovijo prve interesente za nakup. In iz njih “izluščijo material”, ki mu je mogoče, v naslednjem koraku, prodati.

A, ….. SEO optimizacija NI klasična prodaja.

SEO optimizacija spletnih strani je attraction game oz. igra pritegovanja kupcev.
In, če nekomu ponujaš storitev, preko katere se novi posli pridobivajo čez pritegovanje strank, TO PREPROSTO NE PIJE VODE.

Pri SEO optimizaciji ne moreš stranki ponuditi, da ji boš pritegoval nove kupce, če ji sam, svojo storitev ponujaš.

Dober video o tem, da je SEO marketing, dejansko PRITEGOVANJE novih kupcev, si lahko pogledate spodaj:

Dobra, kakovostna SEO optimizacija strani za Google, ni samo upoštevanje nekih SEO zakonitosti, ki jih narekuje Google, zato, da bi bili s spletno stranjo, na prvi Googlovi strani (Google Webmasters Guides), ampak je predvsem dober marketing, zato, da podjetnik proda več.

optimizacija spletnih strani brezplačno nasvet

Če delamo SEO optimizacijo samo ali najprej zato, da pridemo na prvo stran Googla (ne pa zato, da prodamo več), optimiziramo spletno stran, NAROBEOptimizacija spletne strani NI vprašanje, kdo bo prvi na Googlu, ampak kdo proda več. Če se vam ljubi, poglejte slogan, na moji vhodni strani, osebne spletne strani.

Priporočam še: What is SEO and how it works for small businesses – Lyfe Marketing

  • 3. RAZLOG: kako je mogoče, da nek SEO strokovnjak, ponuja optimizacijo spletne strani za 1000€ ali več, drugi pa brezplačno? Ali je sploh možno, da je nekdo odkril SEO UČINKOVIT POSTOPEK, ki ga lahko ponudi svojim strankam brezplačno, SEO strokovnjaki (seznam tujih, sestavljam v drugi polovici vsebine, na povezavi), pa to isto storitev, prodajajo za par tisoč evrov? In….. če je nekaj že tako zelo učinkovito, ZAKAJ ZA HUDIČA, SE PONUJA BREZPLAČNO?

Če smo v prvi točki, ugotovili, da spletna optimizacija vzame kar nekaj mesecev (če ne let) in v drugi točki ugotovili, da SEO spletna optimizacija, ni zgolj tekma za najboljše pozicije v Googlu, ampak PREDVSEM tekma za boljše prodajne rezultate, mi naj nekdo razloži, zakaj bi se naj takšna storitev ponujala brezplačno.

Priporočam še:

poceni optimizacija spletnih strani
  • 4. RAZLOG: brezplačna ni niti optimizacija spletnih strani, če jo izvajamo sami

Pravzaprav se verjetno vsi, ki že samo za nekaj mesecev, “povohamo” SEO in ga izvajamo, ponudbam za brezplačno optimizacijo spletnih strani, samo nasmejimo (ali pa jih kar ignoriramo). Ker pač vemo, da SEO, še posebej, če ga delamo zato, da prinese večjo prodajo, zahteva delo, čas in učenje.

Spletna optimizacija, res, da prinaša zlate rezultate, še posebej v primerjavi s plačljivim spletnim oglaševanjem, a vsak, ki se poda na to pot, vam bo, če od nje žanje, 100% zatrdil, da do rezultatov ni prišel brez garanja.

p.s.: če iz blog zapisa mogoče ni očitno, samo ponovim: Če ste prileteli na moj zapis, ker iščete brezplačno optimizacijo spletne strani, se ne bomo našli.