Optimizacija spletne strani Kamini Luzar

Družinsko podjetje Kamini Luzar se ukvarja z vgradnjo in montažo najrazličnejših kaminov v stanovanjske in poslovne objekte, že več kot 20 let. Njihova spletna stran je pred sodelovanjem z nami, gostovala na enem izmed znanih slovenskih ponudnikov gostovanja spletnih strani, ki je hkrati ponujal tudi lastno CMS platformo za upravljanje z vsebinami na spletni strani.

Lastniki spletne strani so se odločili za prehod iz custom made CMS platforme na lastno upravljanje s spletnimi vsebinami, obenem pa tudi za prevzem SEO aktivnosti za svojo spletno stran, pod lastno streho. S tem namenom so jeseni 2018 vzpostavili stik s SeoPraktik.si.

Optimizacija spletne strani Kamini LuzarOptimizacija spletne strani Kamini Luzar se je začela najprej z izdelavo strategije za SEO (ki je objavljena tukaj), nato pa smo na podlagi izdelane SEO strategije in analize ključnih besed, začeli najprej z implementacijo onsite SEO rezerv. Izvedba onsite SEO popravkov in modifikacij je trajala približno 5 mesecev, v tem času pa je potekalo tudi mentoriranje za SEO, tako, da bodo lahko lastniki, tudi po koncu sodelovanja, sami, samostojno upravljali s svojo spletno stranjo ter hkrati samostojno skrbeli za doseganje visokih pozicij na Googlu.

Po izvedenih onsite SEO spremembah na spletni strani, je njihova spletna stran, izboljšala pozicije na prvi strani Googla, za vseh 5, na začetku zastavljenih ključnih besed, referenca njihovega dela pa je vidna tudi na prvi strani Seo-Praktik.si.

Offpage optimizacija spletne strani Kamini Luzar se je začela po približno petih mesecih dela onsite SEO izboljšav, pri čemer je tudi za ta del optimizacije, bilo izvedeno mentorstvo, z namenom, da bodo lastniki tudi v prihodnosti, sami, samostojno izvajali offpage SEO optimizacijo svoje spletne strani.

Po dodatnih dveh mesecih offpage SEO optimizacije, je spletna stran Kamini Luzar dosegla prvo mesto na Googlu, za njim, primarno ključno besedo, ki na slovenskem trgu obsega približno 1900 mesečnih vtipkanj. Hkrati z offpage SEO optimiziranjem spletne strani, smo se v sodelovanju, dogovorili tudi za optimizacijo njihove druge spletne strani (Električni vozički za stopnišča Luzar), podani pa so bili tudi nasveti za samostojno izvajanje plačljivega (Google Ads) nastopa.