Onsite SEO audit orodje SeoMinion [primer uporabe za spletno trgovino Bambini.si]

Onsite SEO audit orodje SeoMinion najdete v Chrome WebStore: tukaj. Onsite SEO Google optimizacija bo s SeoMinion-om hitrejša zato, ker vam ne bo treba posebej odpirati novega zavihka in v njem preverjati rezultate, ampak so ti prikazani kar v sidebaru ob strani, ki jo SEO optimizirate.

Spodaj je prikazan prikaz primera uporabe SeoMinion-a, na eni izmed podstrani spletne trgovine Bambini.si, podstran otroška oblačila.

Orodje se uporablja zelo enostavno.
Ko ga (brezplačno) inštalirate v Chrome, se (tako kot ostale razširitve za Chrome), pojavi v brskalniku, desno zgoraj.
S klikom na ikonico SeoMinion, se odpre začetni meni orodja:

S klikom na “Analyze On-Page SEO” (prvi meni na desni), se odpre hiter, onsite SEO pregled dotičnega url naslova, s tem pa lahko z enim klikom, hitro preverimo kako je onsite SEO optimizirana vsaka podstran neke spletne strani.

Iz spodnje slike lahko razberete, da ima ciljana spletna stran (katere cilj je uvrščati se visoko na ključno besedo “otroška oblačila”), kar nekaj onsite SEO rezerv:

Onsite SEO rezerve po prioriteti:

  • Seo Title (Title v desnem meniju) se ne začne s ključno besedo “otroška oblačila”. Seo optimalno bi bilo, da se Seo naslov začne s ključno besedo (npr. Otroška oblačila Bambini – Ekstra KUL spletna trgovinica z oblačili za otroke in nosečnice).
  • Meta Description (meta opis) se odlično začne s ključno besedo (tu ni rezerve, razen kasnejšega testiranja drugačnega SEO naslova in meta opisa z namenom doseganja boljšega CTR-ja).
  • H1 oznaka ne vključuje ključne besede (otroška oblačila). Zraven tega je spletna trgovina zasnovana tako, da ima dve H1 oznaki, po SEO pravilih pa bi bilo pravilno, da ima vsak url naslov, največ eno H1 oznako (vir: Using H1 tags improves search engine rankings – Vertical Measures)
  • Url naslov spletne strani ne vključuje ključne besede. V url naslovu je brand name “name it”, SEO optimalno pa bi bilo, če bi v url naslovu bila tudi ključna beseda. Še bolj optimalno bi bilo, če bi spletna trgovina Bambini bila strukturirana tako, da bi url naslov imel čim manj poševnic (/). Super SEO optimalen url naslov za dotično stran, optimizirano za ključno besedo “otroška oblačila” bi bil: https://bambini.si/otroska-oblacila.
  • prvi odstavek spletne vsebine vključuje ključno besedo otroška oblačila (a se ta v ostali (tekstovni) vsebini, premalokrat ponavlja. Rezerva je v spremembi/dopolnitvi tekstovne vsebine tako, da ta vključuje še nekajkrat ponovljeno besedo “otroška oblačila”, hkrati pa tudi druge sorodne ključne besede in sinonime. Priporočam: Vodnik za iskanje ključnih besed
Onsite SEO audit orodje SeoMinion

Onsite SEO audit orodje SeoMinion ima zraven zgoraj opisanih funkcionalnosti, še eno funkcionalnost (ki je ne gre spregledati in, ki je nisem opazil pri drugih onsite SEO orodjih). To je SERP checking primerjava za dva Google trga hkrati (meni vrstica Google Search Location Simulator). Tu vtipkate samo ključno besedo za katero želite preveriti SERP-e, levo in desno pa lahko hkrati izberete dva trga, tako, da lahko hitro vidite kakšen je vrstni red organskih spletnih strani, za isto ključno besedo, na dveh trgih, hkrati.

Poglejte prikaz spodaj:

p.s.: ni nepomembno omeniti, da mi je prva, onsite SEO audit orodje SeoMinion, na Twitterju, priporočila Aleyda Solis, SEO ekspertka in strokovnjakinja za SEO, še posebej za SEO naprednih spletnih aplikacij (t.i. progressive web apps PWA’s).