Kakovostna vsebina bloga pred dolgo vsebino

Vsake toliko časa naletite na objavo na blogu, ki je polna koristnih informacij, napisana s strani strokovnjaka na tem področju in dobro raziskana. Čeprav je branje zanimivo, obstaja verjetnost, da se ga po nekaj tednih ne boste več spomnili. Enako velja za vaše spletno mesto. Ni dvoma, da ima Google raje kakovostno vsebino kot pa daljše, napihnjene objave. Če želite biti uspešni pri svojem spletnem trženju, je ključnega pomena pisanje boljše vsebine.

SEO je zelo konkurenčen

Pri SEO optimizaciji je ključnega pomena pisanje kakovostne vsebine. Zakaj je kakovostna vsebina bloga pred dolgo?

Prvič, iskalniki postajajo vse bolj izpopolnjeni. Zdaj lahko razlikujejo med visokokakovostno in nekakovostno vsebino ter kaznujejo spletna mesta, ki ponujajo nekakovostno vsebino. 

Drugič, tudi uporabniki postajajo vse bolj zahtevni. Želijo visokokakovostno vsebino, ki ustreza njihovim potrebam.

Z drugimi besedami, kakovostna vsebina je bistvena tako za SEO kot za uporabniško izkušnjo.

Kako torej lahko napišete kakovostno vsebino? Tako, da ste pozorni na naslednje dejavnike: ustreznost, natančnost, jedrnatost in berljivost.

Kakovostna vsebina bloga je ključnega pomena

Pri vsebini je kakovost vedno pomembnejša od količine.

To še posebej velja za SEO, saj Google bolj ceni kakovostno vsebino kot dolge in obsežne članke.

To ne pomeni, da morate varčevati pri dolžini vsebine – navsezadnje je članek z 2000 besedami boljši od članka s 100 besedami. Pomeni pa, da se morate osredotočiti na zagotavljanje kakovosti in ne le količine.

Kako natančno je videti kakovostna vsebina? To je vsebina, ki je dobro napisana, informativna in pomembna za občinstvo.

To je tudi vsebina, ki je privlačna in enostavna za branje.

Če se osredotočite na kakovost, boste zagotovo dosegli višjo uvrstitev v rezultatih iskanja v Googlu in privabili več organskega prometa.

Kakovostno opisan produkt: otroška kapa

Če v spletni trgovini vnašate nov produkt potem ne pomeni kakovostna vsebina, da napišete opis dolg 1000 besed. Nikakor ne.

To pomeni, da morate jasno opisati zakaj so vaše otroške kape boljše od konkurenčnih. Kaj so njene najboljše lastnosti. Iz kakšnega blaga je sešita in kako jo je priporočljivo vzdrževati.

Če boste pri enostavnem produktu v spletni trgovini pisali pravljico boste odgnali potencialnega kupca.

Kakovostna vsebina bloga zadrži ljudi na vašem spletnem mestu, namesto da bi kliknili stran

Kakovostna vsebina je ključnega pomena za ohranjanje bralcev na vaši spletni strani.

Ljudje se bodo bolj verjetno zadržali na spletnem mestu, če bodo brali dragocene in točne informacije. Ključno je, da jih pritegnete od odstavka do odstavka in od teme do teme.

To lahko pomeni, da boste članek razdelili na manjše, lažje prebavljive dele. Lahko pa uporabite slike, infografike ali videoposnetke za dopolnitev besedila.

Ne glede na to, kaj storite, poskrbite, da bo vaša vsebina kakovostna in pomembna za vaše občinstvo.

Kakovostno vsebino prepoznamo, ko jo vidimo – za odličen primer pa bom tokrat omenil poročni video!

Za nekoga, ki išče poročnega snemalca je poročni video izredno kakovostna vsebina. Torej ni potrebno izgubljati časa s pretiranim pisanjem, ker gledalec želi videti video! 

Kakovostno pisanje je neposredno povezano z uvrstitvijo vašega spletnega mesta

Kakovostna vsebina je nedvomno ključna za uspeh SEO.

Google je jasno pokazal, da ceni visokokakovostno vsebino in da bo takšna spletna mesta uvrstil višje na svojih straneh z rezultati iskanja (SERP).

Kaj točno je “kakovostna vsebina”? To je lahko nekoliko nejasno, vendar na splošno pomeni pisanje dobro raziskanih, premišljenih člankov, ki so izvirni in zanimivi.

Nejasno je lahko predvsem kaj je kakovostno v kateri branži oziroma obliki spletne vsebine. Precej je odvisno od tega kakšno vsebino kdaj pišete.

Če pišete primer kako si zavezati kravato bodo mogoče fotografije ali video boljši primer kakovostne vsebine kot besedilo. Seveda boste morali dodati tudi kaj teksta, ki ga ima Google vseeno najraje. Ampak vam ne bo potrebno pretiravati z njim.

Če si želite predstaviti svojo poročno fotografijo se morate najprej vprašati kaj Google prikaže na prvi strani. Tako boste lahko najprej ugotovili kaj je search intent vaših gostov in boste lahko pisali tako, da boste pritegnili njihovo pozornost.

Poročna fotografija pa seveda ne more in ne sme biti predstavljena samo s tekstom. Vsekakor morate pokazati tudi svoje najboljše poročne fotografije. Morate se zavedati, da ne samo Google ampak predvsem gost vaše strani si bo želel ogledati vaše delo in ne brati samo o tem katero osnovno šolo ste vi obiskovali!

Pomembno je tudi, da se izogibate polnjenju ključnih besed in poskrbite za redno posodabljanje vsebine.

Kakovostna vsebina poskrbi za večjo relevantnost vašega spletnega mesta

Količina je pomembna, vendar je ključna predvsem kakovost.

Z ustvarjanjem odlične vsebine ne boste le dosegli višje uvrstitve, ampak boste tudi zgradili zaupanje bralcev.

Za ustvarjanje kakovostnih vsebin morate imeti odlično ekipo piscev in fotografov, ki vedo, kaj delajo.

Ekipa izkušenih piscev in fotografov hrane ve, kako pripraviti vsebino, ki bo pritegnila bralce blogov o hrani in pripomogla k višji uvrstitvi spletnega mesta. Namen vsakega bloga pa je ravno, da je čim višje v SERP-u in da tako dobi čim več obiskovalcev in klikov.

Torej ni vedno dosti le kakovostno pisanje ampak morajo tudi ostali faktorji biti na mestu. Pa naj bodo v zgornjem primeru to kuharji, aranžerji, fotografi ali kdorkoli že, ki je vpleten v proces. Vsi skupaj boste najbolje poskrbeli za kakovostno vsebino, ki si jo bodo bralci želeli prebirati vedno znova!

Kakovost vsebine je eden najpomembnejših dejavnikov SEO, zato poskrbite, da boste objavili najboljšo vsebino!

Sklep

Google in drugi iskalniki nenehno spreminjajo pravila o tem, kaj želijo od spletnih mest, da bi jih uvrstili višje.

Namesto da razmišljate o tradicionalnih trikih SEO, pomislite na kakovost. Bolj kot je vaša vsebina ustrezna in koristna, več možnosti imate za uvrstitev v Googlovih rezultatih iskanja.

Zapomnite si: ni pomembno, koliko vsebine napišete, temveč je pomembno, kakšno vsebino pišete!