Kako napisati blog v manj kot 60 minutah

Če želite napisati blog v manj kot 60 minutah, je pomembno, da se držite nekaj preprostih korakov:

 1. Določite temo svojega bloga in namen, zakaj ga želite napisati. To vam bo pomagalo ohraniti fokus in se izogniti odvajanju od glavnega sporočila.
 2. Ustvarite seznam idej, ki jih želite obravnavati v svojem blogu. To vam bo pomagalo hitreje začeti pisati in se izogniti zamegljenosti.
 3. Napišite naslov in uvod. Naslov naj bo vabljiv in opisuj česa se bo bralec naučil ali dobil od branja vašega bloga. Uvod naj bo zanimiv in vsebinsko povezan z naslovom.
 4. Razdelite svoje ideje v podnaslove in jih razvijte v ločenih odstavkih. Pri tem ne pozabite na pravila dobrega pisanja, kot so jasna struktura, preglednost in enostavnost branja.
 5. Uporabite primere in ilustracije, da bo vaš blog bolj zanimiv in lažje razumljiv.
 6. Nadgradite svoj blog s slikami, grafiki in drugimi vizualnimi elementi, da bo bolj privlačen za bralce.
 7. Napišite zaključek in ponovite glavno sporočilo vašega bloga.
 8. Preberite svoj blog in ga popravite, če je potrebno. Ne pozabite tudi na preverjanje črkovanja in slovnice.

Če se držite teh korakov, bi morali uspeti napisati blog v manj kot 60 minutah. Seveda pa bo potrebno nekaj vaje, da boste v tem času uspešno zaključili svoj blog.

Kako najti ideje za pisanje bloga o katerikoli temi? Recimo, da kot primer uporabim poročno fotografijo.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako najti ideje za pisanje bloga o katerikoli temi:

 1. Preberite druge bloge o vaši temi. To vam lahko da ideje o tem kaj se že piše o vaši temi in še bolj pomembno to o tem kar še ni napisano o vaši temi!
 2. Preverite družabna omrežja in forume. Lahko pregledate, kaj ljudje govorijo o določeni temi in to lahko služi kot vir navdiha za vaš blog.
 3. Uporabite orodja za iskanje ključnih besed. Orodja, kot sta Google Trends in Übersuggest, vam lahko pomagata najti ideje za blog glede na trenutne trende in iskalne pojme.
 4. Povprašajte bralce. Lahko vprašate svoje bralce, kaj bi želeli prebrati v vašem blogu, in jim tako daste možnost, da vplivajo na vsebino vašega bloga.
 5. Uporabite svojo lastno izkušnjo. Če imate osebno izkušnjo s temo, o kateri želite pisati, jo lahko uporabite kot vir navdiha.

Upam, da vam ti nasveti pomagajo najti ideje za pisanje bloga. Ne pozabite, da je pomembno, da ste navdihnjeni in in da vas tema o kateri želite pisati zanima, da boste lahko ustvarili kakovosten in zanimiv blog.

Tukaj je nekaj idej za pisanje bloga o poročni fotografiji:

celodnevno-porocno-fotografiranje
 1. Kaj je pomembno vedeti preden se odločite za poročnega fotografa?
 2. Kako izbrati pravega poročnega fotografa?
 3. Kako izbrati pravi kraj za poročne fotografije?
 4. Kako se pripraviti na poročno fotografiranje?
 5. Kako arhivirati svoje poročne fotografije za večni spomin?
 6. Kaj so trendi v poročni fotografiji?
 7. Kako uporabiti poročne fotografije kot darilo svatom ali kot zahvalo na družabnih omrežjih?

Upam, da vam te ideje pomagajo pri razmišljanju o vaših temah. Vsekakor poskušajte črpati ideje za pisanje bloga iz sebe samega. Tako boste našli teme, ki v resnici zanimajo vas in jih boste zavzeto raziskali. Blog, ki bo nastal pa bo zanimiv za bralce in za ostale spletne strani.

Zberite vire in naredite raziskavo

V naslednjem koraku naredite raziskavo o vaši temi. Pri tem poskusite biti kar se da raznoliki. Če ciljate na visoko uvrstitev na Google potem je vsekakor dobro, da napišete ključno besedo na katero ciljate v iskalnik. Potem pa iz prvih desetih blogov poskusite ugotoviti namen iskalca. Tako, da boste pravilno strukturirali vsebino. Če večina iskalcev pod ključno besedo otroška oblačila išče spletne trgovine in produtke potem nima smisla pisati bloga o tem kako se zašijejo otroška oblačila.

LABI-otroski-trak

V raziskavi poskusite ugotoviti tudi kako so strukturirani H1,H2,H3 naslovi in če je kaj kar bi vi naredili drugače.

Seveda pa že to vsebino uporabite tudi kot vire o novih ugotovitvah. Ko boste imeli dosti podatkov, da boste o izbrani temi napisali uporaben blog pa začnite pisati. Splet je poln podvajanja in ponavljanja! Zato vi bodite unikatni, uporabni in izvirni pri pisanju.

4 točke, ki vas bodo vodile pri pisanju bloga

 1. Izberite temo, o kateri ste navdušeni in imate veliko znanja. Če ste navdušeni nad temo, boste lažje in z veseljem pisali o njej, kar bo vidno tudi v vašem blogu.
 2. Določite cilj vašega bloga. Ali želite bralcem predstaviti določeno temo, jim pomagati rešiti problem ali jim predstaviti novosti iz določenega področja? To vam bo pomagalo ohraniti fokus in se izogniti odvajanju od glavnega sporočila.
 3. Ustvarite seznam idej, ki jih želite obravnavati v svojem blogu. To vam bo pomagalo hitreje začeti pisati in se izogniti zamegljenosti.
 4. Razvijte svoje ideje v podnaslove in jih razdelite v ločenih odstavkih. Pri tem ne pozabite na pravila dobrega pisanja, kot so jasna struktura, preglednost in enostavnost branja.

Pisanje bloga v štirih delih, ki bo poskrbelo, da bodo vaši blogi vedno zanimivi!

 1. Zanimivost, ki pritegne
 • Uporabite naslov, ki bo vabil bralce, da preberejo vaš blog.
 • Uvod naj bo zanimiv in povezan s temo vašega bloga.
 • Uporabite primere in anekdote, da bo vaš blog bolj zanimiv in lažje razumljiv.
 1. Uvod v temo
 • V uvodu najdite natančno definicijo teme, o kateri boste pisali.
 • Predstavite ključne pojme in koncepte, ki so povezani s temo.
 • Opišite, zakaj je tema pomembna in kako bo bralec koristil od branja vašega bloga.
 • Če pišete navodila za šivanje otroških puloverjev je tukaj čas, da napišete zakaj to zmore vsak in zakaj so takšni puloverji za otroke boljši kot tisti, ki so masovno zašiti.
otroski-pulover-pisane-crte
 1. Vsebina bloga
 • Razdelite svoje ideje v podnaslove in jih razvijte v ločenih odstavkih.
 • Pri tem ne pozabite na pravila dobrega pisanja, kot so jasna struktura, preglednost in enostavnost branja.
 • Uporabite primere in ilustracije, da bo vaš blog bolj zanimiv in lažje razumljiv.
 • Nadgradite svoj blog s slikami, grafikami in drugimi vizualnimi elementi, da bo bolj privlačen za bralce.
 1. Zaključek
 • Zaključek naj bo kratek in jasen.
 • Ponovite glavno sporočilo vašega bloga in povejte, kaj ste želeli povedati z njim.
 • Bralce povabite, da se vključijo. Obstaja več način interakcij. Lahko delijo vašo vsebino, lahko jo komentirajo na spletni strani ali na družbeni omrežjih…

Upam, da vam ti nasveti pomagajo pri pisanju bloga. Ne pozabite tudi na preverjanje črkovanja in slovnice ter na uporabo slik, grafik in drugih vizualnih elementov, da bo vaš blog bolj privlačen za bralce in jih bo dlje časa zadržal na vaši spletni strani.