Google suggestions

Naj najprej napišem, da Google suggestions ni “uraden” naziv kakšnega SEO orodja za iskanje ključnih besed, ampak, da se je izraz Google suggestions, “prijel” bolj za metodo iskanja dolgorepih ključnih besed, na način, da nam pri tem pomaga Google sam.

Iskanje ključnih besed s pomočjo Google suggestions v bistvu pomeni, da ob vtipkani ključni besedi, pogledate katere besede vam Google ponudi kot sorodna iskanja. Te pa najprej najdete na dnu prve Googlove strani.

Poglejte primer (v Google sem vtipkal “izdelava kopalnic”):

ključne besede

in na dnu prve strani Googla, dobil dodatne/sorodne predloge (suggestions) vtipkani ključni besedi:

sorodne ključne besede

Druga možnost za uporabo Googla, kot pomočnika pri iskanju ključnih besed (s pomočjo Google suggestions) je preprosto ta, da v vrhnjo vrstico Googla vtipkate želeno ključno besedo, dodate presledek in začnete, po vrsti, vtipkovati posamezne črke abecede:

iskanje dolgorepih besed google

Na ta način lahko zelo hitro pridete do dolgorepih/long tail, ključnih besed, ki jih sicer z orodji, ki praviloma vlečejo podatke iz Googlovega načrtovalnika ključnih besed, največkrat ne bi (ker Googlov načrtovalnik ključnih besed, praviloma tišči v ospredje ključne besede, ki imajo visoke iskalne volumne (ker Google na njih tudi hitreje in več zasluži)).

Sicer starejši video (2013) na temo tega kako v polni meri izkoristiti Google suggestions (nekateri imenujejo metodo tudi Google suggest oz. Google instant,…), si poglejte še spodaj:

google suggestions

Google suggestions je v bistvu najhitrejša pot do novih ključnih besed, ker vam ni treba za iskanje ključnih besed, uporabiti nobenega drugega SEO orodja.
Če boste Google suggestions uporabljali za iskanje ključnih besed, za katere se bo kasneje izvajala optimizacija spletnih strani, svetujem, da ga uporabljate v Incognito mode. Tako lahko že “sproti” ocenite, ali se za neko ključno besedo, ki ste jo našli z Google suggestions, splača pripravljati spletno vsebino ali ne (saj veste, če je na neko ključno besedo, vaša internetna stran že prikazana v incognito mode, pač ta ključna beseda ne bo ravno vaša prva prioriteta za pripravo vsebin).