Analiza za SEO rezultat meseca oktober 2022 – Kolesa-NewBike.si [cca. 80% vseh blogov uvrščenih med top 5 pozicij na Googlu]

Razlog za naziv SEO rezultat meseca

Razlog za naziv SEO rezultat meseca za mesec oktober 2022 je viden na spodnji sliki. Spletna stran kolesa-NewBike.si ustvarja svoje bloge tako, da je v minulem mesecu 79,55% njihovih blogov, uvrščenih na prvo stran Googla, med pozicije 1 in 5. Dinamika bloganja je enkrat tedensko.

SEO rezultat meseca oktobra 2022 v sliki

Spodnja slika prikazuje analizo rezultatov uvrstitev novo spisanih blogov, predvsem na temo mestnega kolesa na spletni strani kolesa-newbike.si. V zadnjem mesecu je uvrstitve med 1 in 5, na prvi strani Googla, doseglo 79,55% vseh objavljenih blog zapisov.

V prvem stolpcu so zamegljene vse ključne besede s katerimi spletna stran kolesa NewBike targetira preko zapisanih in objavljenih blogov, v drugem stolpcu so prikazani podatki o iskalnih volumnih posameznih targetiranih ključnih besed.

Naslednja stolpca, z zamegljenimi podatki, “skrivata” imena avtorjev blog zapisov in dejanske url naslove blogov. Drugi rdeči kvadratek vsebuje identificirano zabeležbo, da je za targetirane ključne besede, najbolj primerna oblika spletne vsebine, ravno blog.

Nato si sledijo podatki o uvrščenosti posameznih blog zapisov za zadnje štiri mesece, pri čemer je iz zadnjega stolpca razvidno, da je 79,55% spisanih in SEO optimiziranih blogov doseglo uvrstitev med 1 do 5 na prvi strani Googla.

seo analiza meseca oktober 2022

Kaj se je delalo

Po predhodno opravljeni analizi dolgorepih in generičnih ključnih besed (ter tudi na podlagi sproti iskanih, vedno novih ključnih besed, za katere se “splača” pripravljati informativne vsebine v obliki blog zapisov), se je določila redna, tedenska dinamika pisanja blogov na temo uporabe električnih koles.

Najprej so se oblikovale tematike za določitev ključnih besed, preko katerih se targetira na t.i. “buy intent” uporabnike Googla, nato pa se je zasnovala ekipa in načrt po katerem se zdaj redno, tedensko, dodajajo nove spletne, informativne vsebine na blog.

Vse vsebine so pisane s pomočjo preizkušene avtorice (iz oglaševalske agencije Magentia), vse vsebine so sproti dodajane v Googlov indeks in vsem vsebinam se sproti meri rezultat v obliki uvrščenosti vsebin na Googlu.

Z rdečo so označene vsebine, ki so na Googlu dosegle uvrstitve nad 20. mesto, z rumeno so označene vsebine, ki se uvrščajo med 6. in 20. mesto na Googlu. Z zeleno so označene vsebine, ki dosegajo uvrstitive med 1 in 5 na prvi strani Googla.

ZAHVALA: Za doseganje zgornjih rezultatov gre zahvala predvsem ga. Majdi Rogelj iz marketing agencije Magentia, ki je avtorica spisanih SEO vsebin in ga. Barbari Arh, ki je vodja trgovine s kolesi NewBike in je hkrati glavni koordinator med zastavljenimi nalogami, ekipo in spremljanjem rezultatov. Nekaterim SEO optimizatorjem bo zanimiv tudi podatek, da gre za spletno stran, ki v času pisanja te ocene, še ni “stara” eno leto.

Moje mnenje in videnje nadaljnih priložnosti za SEO rast spletne strani kolesa-NewBike.si

Spletna trgovina kolesa-NewBike.si se “šele” prav zagreva za spopade z drugimi ponudniki električnih koles na Googlu.

Kljub temu, da kolesarska trgovina NewBike danes, v manj kot letu dni, deluje tudi na fizičnem trgu z več svojimi poslovalnicami po celotni Sloveniji, na internetu pa tudi s pomočjo Google Ads plačljivega oglaševanja, gre nadaljne rezerve za rast spletne trgovine, iskati tudi v dodatnem kadru, ki se intenzivno dopolnjuje na področju kakovostnega pisanja SEO optimiziranih vsebin. In tudi v še bolj izrazitem pozicioniranju spletne trgovine z blagovno znamko moških in ženskih koles Puch, katerega ekskluzivni zastopnik na slovenskem trgu je ravno omenjena trgovina.

V nadaljno rast, še posebej, ker se precej rezerv za spletno trgovino, skriva še v pozicioniranju med t.i. generičnimi ključnimi besedami, ne dvomim.
Čas bo povedal svoje :).

POJASNILA:
– SEO rezultat meseca objavljam z dovoljenjem sodelujočih s Seo-Praktik.si. V predstavljenih rezultatih so nekateri podatki zamegljeni.
– Lestvica vseh SEO rezultatov meseca, vključno s povezavami do objavljenih SEO analiz vsakega rezultata, je to: Seo rezultati meseca – Lestvica
– Kljub večim kandidatom, ki se potegujete za naziv SEO rezultat meseca in, ki bi si, glede na svoje uvrstitve na Googlu, tudi ta naziv zaslužili, se pri dodeljevanju tega naziva, med ostalim, upošteva najbolj odmeven premik med najvišje, organsko uvrščene spletne strani na Googlu. Zato nekatere spletne strani, ki že konstantno dosegate prve pozicije na Googlu, ne nujno prejmete ta naziv, kljub temu, da so vaši SEO rezultati, impresivni in ponavljajoči.
– Za tiste, ki vas zanima samostojno izvajanje optimizacije spletnih strani, najmanj 2 krat na leto, na povezavi Kaj je optimizacija spletnih strani in čemu služi SEO, posodobim moj Vodnik za SEO z vsemi aktualnimi informacijami.