Seo-Praktik.si

Seo analiza spletnih strani

.

Dobra SEO analiza je lahko samo toliko dobra, kot je dobra njena analiza ključnih besed

Brez analize ključnih besed, je SEO analiza, samo en skupek hipotetičnih informacij o tem kaj bi lahko dosegli s spletno stranjo, če bi….

.

Naša SEO analiza je namenjena temu, da:

.

..

.

Za SEO analizo spletnih strani potrebujemo:
.

.

.

Izdelana SEO analiza vključuje:

.

.

Vsaka SEO analiza, na koncu (v obliki emaila), vsebuje še: po domače, enostavno razumljive in “brez tujk”, zapisane predloge, da se lahko optimizacija spletnih strani, izvaja, iz vaše strani, samostojno

.

.

.

Seo analiza se izdela samo ob predhodnem, NEOBVEZUJOČEM telefonskem pogovoru.

Izdelana SEO analiza spletnih strani (naš pogled na vašo spletno stran iz vidika SEO),
vas v ničemer ne obvezuje k sodelovanju s Seo-Praktik.si.

.

Za ponudbo za SEO analizo, nam pišite na elektronski naslov:
matija.zajsek@seo-praktik.si

.

V primeru oddanega zanimanja, ste avtomatsko naročeni na emailing, ki ga izvajamo enkrat mesečno iz osebne spletne strani MatijaZajšek.com.
Preko emaila obveščamo o zapisih na temo spletnega marketinga.
Od prejemanja emailinga se lahko “odklopite” kadarkoli.

.

.

V SEO ANALIZI se potrudimo, čimbolj razumljivo, podati tudi predloge za rast vašega posla.
Če nam to ne uspe, nam lahko naknadno pošljete dodatna vprašanja.

.

Pridržujemo si pravico, da SEO analize ne izdelamo (v primeru, da ugotovimo, da vam aktualno optimizacijo spletne strani, izvaja zunanji izvajalec ali v primeru nepopolno oddanih podatkov).

..

.

Najpogostejša vprašanja PRED izdelavo SEO analize

.

Kaj (točno) vključuje SEO analiza

.

V prvem koraku, analizi strukture spletnih strani, iz vidika SEO optimizacije, smo predvsem pozorni na:

.

Koliko stane SEO analiza ene ali večih spletnih strani

.

Cena za SEO analizo je od primera do primera spletne strani, različna, v povprečju pa se cena za SEO analizo začne pri 200€.

V primeru sodelovanja s Seo-Praktik.si ali v primeru storitve SEO mentorstva, je cena SEO analize vključena k ostalim SEO storitvam, ki so predstavljene na povezavi optimizacija spletnih strani cenik.

.

Zakaj, za kompletno analizo spletnih strani, priporočamo tudi posredovane podatke Google analitike in Google search konzole

.

.

Zakaj je priporočljiva SEO analiza

.

Brez SEO analize in posledično izdelane SEO strategije/načrta, si ne znamo predstavljati kako lahko spletna stran sploh dosega svoje SEO cilje.
Še posebej, ker je SEO optimizacija spletnih strani, aktivnost, ki se je ne naredi z enim klikom, ampak proces, ki ga je potrebno redno izvajati in spremljati, je pravzaprav (iz naše dosedanje prakse) SEO optimizacija brez kakovostnega načrta, obsojena na neuspeh. Priporočilo: Kaj je SEO optimizacija.

Seo analiza spletnih strani pomeni povezanost spletne strani s predhodno opravljeno analizo ključnih besed in predvsem pregled internih povezav med posameznimi podstranmi. Interne, notranje povezave na spletni strani, pomagajo Googlu boljše razumeti strukturo in tematiko spletne strani, boljše Googlovo razumevanje tega pa se odraža v višji uvrstitvi spletne strani v iskalniku.

Seo analiza manj nišne spletne strani ali spletne trgovine, pomeni tudi pozornost na pravilno strukturo tematskih sklopov (topical clusters) posameznih vsebin, dodatno pa pregled SEO naslovov in meta opisov z namenom doseganja čimboljšega CTR-ja, glede na iskalni namen, analiziranih ključnih besed. SEO analiza spletnih strani vključuje tudi preverbo pravilne gradnje zunanjih (outbound povezav), optimizacijo vsebin in spremljanje konkurence.

Dobra SEO analiza je hkrati analiza ključnih besed (po tematikah in dolgorepih besedah) in hkrati analiza trga.

.

Kaj zajema tehnična SEO analiza spletnih strani

.

Skupna, vsem spletnih stranem, je tehnična SEO analiza spletnih strani (t.i. onsite SEO audit) kjer se preveri varnostne certifikate (https), pripravljenost spletne strani za mobilne naprave, zakonodajno ustreznost (gdpr in eu cookie consent), hitrost nalaganja spletnih strani, osnovno upoštevanje ustreznih SEO pravil, idr…).

Zraven zgornjih točk, je pri SEO analizi spletnih trgovin, ponavadi potrebno dodatno preveriti ali delujejo vsi plačilni sistemi, testirati uporabniško izkušnjo prihoda obiskovalcev na spletno stran iz različnih kanalov (PPC, organski obiskovalci, obiskovalci iz družabnih omrežij,…), pregled funkcionalnosti spletne trgovine in rezerve pri upselling-u, pregled modulov ter pregledati vnešene in opisane produkte v spletnih trgovinah, glede na aktualna SEO pravila.

.

TISTIM, KI SE KASNEJE ODLOČIJO ZA SODELOVANJE S SEO-PRAKTIK.SI, OPRAVLJENA SEO ANALIZA SLUŽI KOT DOKUMENT PO KATEREM BELEŽIMO IZVAJANJE AKTIVNOSTI IN REZULTATOV OPTIMIZACIJE SPLETNE STRANI.

Priporočamo: Kako optimizirati spletno stran

Exit mobile version